Verras je personeel met leuke kerstpakketten

Het is dat speciale moment waar je werknemers elk jaar reikhalzend naar uitkijken: Het moment dat ze hun kerstpakketten in ontvangst mogen nemen. Kerstpakketten worden beschouwd als een beloning voor het harde werk en iets waar het hele gezin van kan genieten. Deze geschenken zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklassen, en als je je aan de regels houdt, kun je als ondernemer zelfs de btw aftrekken. Dus waarom zou je je personeel niet belonen met een mooi pakket? In onze blog vertellen we meer over de opties die je hebt.

Betaalbare pakketten

Het idee dat kerstpakketten duur moeten zijn, is een misvatting. In werkelijkheid zijn er betaalbare opties beschikbaar die niet veel kosten, zoals geschenken die slechts € 25,- per persoon kosten. Hoewel dit bedrag nog steeds kan oplopen als je veel werknemers hebt, moet je je afvragen of de kostenbesparing van het niet geven van kerstpakketten opweegt tegen het geluk en de waardering die je werknemers ervaren bij het ontvangen van een attent geschenk.

Kies voor kerstpakketten met een thema

Bij het zoeken naar kerstpakketten zul je ontdekken dat er een overvloed aan keuzes is. Vaak kun je een specifiek thema vinden. Overweeg bijvoorbeeld een Italiaans kerstpakket vol met heerlijke Italiaanse lekkernijen en producten. Of ga voor een borrelpakket, met chips, bier en andere lekkernijen om een gezellige borrelavond te organiseren. Een gezond pakket met allerlei gezonde producten is een goede optie om je werknemers het nieuwe jaar gezond te laten beginnen!

Duurzame pakketten

Duurzaamheid is een belangrijk thema in 2023 en je kunt ook kiezen voor duurzame kerstpakketten. Deze pakketten bevatten natuurlijke producten die de ecologische voetafdruk van je bedrijf minimaliseren. Door te kiezen voor duurzame pakketten laat je zien dat je als ondernemer bewust bezig bent met het milieu. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Kerstpakketten inclusief goede doelen donaties

Je kunt ook kiezen voor kerstpakketten die voor een deel uit producten bestaan en voor een deel uit een donatie aan een goed doel bestaan. Je personeel waardeert het als je een deel van het budget afstaat aan een goed doel en de kerstperiode is natuurlijk ook de perfecte periode om vrijgevig te zijn. Nog leuker is het als je personeel zelf invloed heeft op welk goed doel gesteund wordt.

Wat er kan gebeuren als je geen kerstpakketten uitdeelt

Als je nog niet overtuigd bent van de kracht van kerstpakketten, laten we dan eens kijken naar enkele nadelen van het niet uitdelen ervan.  Wanneer werknemers tijdens de feestdagen geen kerstpakket ontvangen, kan dit aanvoelen alsof hun inzet niet wordt gewaardeerd. Als werknemers zich niet gewaardeerd voelen, kan hun motivatie om het jaar goed af te ronden afnemen. Het niet ontvangen van een pakket kan stress en ontevredenheid onder je personeel veroorzaken, vooral als andere bedrijven wel met leuke geschenken komen. Dus je hebt ook genoeg redenen om juist wel kerstpakketten uit te delen. En zeg nu zelf, hoe leuk is het om grote dozen uit te delen en je medewerkers gelukkig te zien?